Sunday, February 17, 2013

3 hari Bn Perak rugikan peniaga UTC Ipoh


Suatu ketika semasa BERSIH 3.0 para peniaga telah membuka gerai pasar malam di hadapan rumah Ambiga Pengerusi Bersih atas alasan himpunan untuk menuntut pilihanrayayang adil itu menyebabkan peniagaan mereka rugi dan ramai rakyat tidak membeli jualan mereka.

sedangkan jelas dalam Himpunan Kebangkitan rakyat di Stadium Merdeka baru-baru ini peniaga daripada luar KL juga mengaut keuntungan menjual makanan dan minuman ringan inikan pula peniaga KL sendiri?

Ternyata provokasi peniaga rugi adalah propaganda palsu yang mengaib. Malah terbukti tindakan kerajaan BN sendiri yang menyusahkan peniaga.

Contohnya sepanjanag penutupan jalan di hadapan UTC (Urban Transfornation Centre) Ipoh dahulu dikenalis ebagai Superkinta, peniaga-peniaga barangan basah menanggung rugi besar. 3 hari mereka kehilangan pelanggan.

Peniaga rugi sepanjang  13, 14, dan 15 Feb 2013 ini di UTC Pasar Besar Ipoh (Super Kinta).

En Rashid seorang peniaga yg juga setiausaha peniaga menghadiri mesyuarat pada07 Feb 2013 menjelaskan bahawa peniaga boleh berniaga tapi dinasihatkan supaya bercuti, kerana jalan disekeliling pasar ditutup kerana dipasang dgn khemah dan kenderaan tidak dibenarkan masuk.

Hal  ini menyebabkan peniaga dan pembeli tidak dapat berurusan selama 3 hari.

Tujuan penutupan jalan adalah untuk menyambut Perdana Menteri! dalam posting akan datang akan dimasukkan gambar kerusi-kerusi kosong yang menyambut Perdana Menteri.

Muhammad Nuruddin Bashah
Media Sungai RapatKursus Intensif Percussion-alat ketuk

Kursus Intensif Percussion-alat ketuk
Sumbangan berita atau artikel, sila hubungi:
jihadin82@yahoo.com / 017-6291368 ( Nuruddin)