Bukan anggota PERKASA

Bukan anggota PERKASA

Thursday, December 17, 2015

PASTI SUNGAI PETANI CECAH 30 BUAH BUKTI PASTI PILIHAN MASYARAKAT

PASTI SUNGAI PETANI CECAH 30 BUAH BUKTI PASTI PILIHAN MASYARAKAT

Sg.Petani, 12 Dec 2015 – Pemuda PAS kawasan Sg.Petani melalui Jabatan PASTI terus giat untuk memperkembangkan program pendidikan awal kanak-kanaknya melalui pembukaan PASTI baru.
Bersempena dengan musim persekolahan tahun 2016 yang akan bermula pada bulan hadapan, sebuah lagi pusat asuhan tunas Islam (PASTI) dibuka di kawasan Sungai Petani menjadikan jumlah keseluruhan PASTI di Sg.Petani berjumlah 30 buah.

Kali ini, Bandar Utama Casa Impian menjadi tempat pilihan bagi memenuhi keperluan masyarakat setempat yang rata-ratanya baru menduduki kawasan perumahan tersebut dan kebanyakkannya mempunyai anak-anak kecil.

Bertempat di PASTI baru ini yang diberi nama PASTI Nurul Iman, telah berlangsung majlis perasmian dan kenduri kesyukuran bersempena dengan pembukaan PASTI ini.

Majlis ini dirasmikan oleh Ustaz Mohd Haikal bin Abdul Mutallib, yang juga Pengerusi PASTI kawasan Sg.Petani. Dalam ucapannya, beliau berharap supaya masyarakat setempat dapat memanfaatkan pembukaan PASTI dikawasan tersebut supaya anak-anak dapat dididik dengan acuan Islam seawal kecil lagi.
Pada majlis itu juga telah berlangsung majlis menandatangani memorandum persefahaman antara pengurusan PASTI Nurul Iman yang diwakili oleh Pengurusnya iaitu En. Zaidi bin Md Noor dan Dewan Pemuda PAS Sg. Petani yang diwakili ketuanya iaitu En. Muhd Izzwan bin Ismail.

Melalui memorandum ini, kedua-dua pihak bersetuju untuk saling membantu dan menyokong antara satu sama lain dalam melancarkan perjalanan PASTI bagi mencapai visi dan misi yang ditetapkan.

PAPAN TANDA

Kursus Intensif Percussion-alat ketuk

Kursus Intensif Percussion-alat ketuk
Sumbangan berita atau artikel, sila hubungi:
jihadin82@yahoo.com / 017-6291368 ( Nuruddin)