Thursday, December 26, 2013

Piala Bola Sepak YB Radzi Zainon- team DHPP turut sertai


25 Disember 2013- Ipoh

Oleh : Muhammad Nuruddin Bashah

Di saat penganut Kristian menyambut perayaan Krismas mereka, Dewan Pemuda PAS dengan kerjasama Pusat Khidmat Masyarakat ADUN Sungai Rapat telah menganjurkan Kejohanan Bola Sepak 9 Sebelah Piala YB Radzi Zainon untuk peringkat DUN Sungai Rapat dan sekitarnya.

"Kejohanan ini merupakan rutin tahunan dan tahun ini menyaksikan penyertaan yang lebih meluas merangkumi pihak PKR, belia setempat, kelab persendirian, serta lebih menarik penyertaan DHPP kawasan Gopeng yang terdiri di kalangan kaum bukan Islam", jelas Saudara Hazimin selaku pengarah Program meranhkap Pengerusi lajnah Sukan DPPK Gopeng.

Pengerusi Penduduk Taman Lapangan Jaya juga kelihatan bertungkus lumus mengangkat keperluan perlawanan sepanjang persediaan perlawanan ini.

Turut hadir pada pagi ini adalah Ustaz Khalil Abd Hadi Timbalan Ketua Pemuda PAS Pusat serta Ustaz hafez Sabri Ketua Pemuda PAS Tambun.

Kejohanan tamat dengan keputusan kemenangan tempat pertama oleh pasukan DHPP (Dewan Himpunan Penyokong PAS) Gopeng, Nib Joha MPP Sungai Rokam manakal tempat ketiga adalah pasukan Kelab Bolasepak  Kampung Sengat.

Rata-rata penonton kagum dengan semangat partisipasi DHPP yang menunjuk sikap konsisten untuk bersama PAS walaupun melalui permainan bolasepak.
PKR VS Lapangan Jaya B


Lapangan Jaya FC VS Pekan Razaki


Palma FC VS Sungai Rokam


Kampung Sengat FCPengkalan Gate VS PKR


DHPP Gopeng VS Lapangan Jaya A
Kursus Intensif Percussion-alat ketuk

Kursus Intensif Percussion-alat ketuk
Sumbangan berita atau artikel, sila hubungi:
jihadin82@yahoo.com / 017-6291368 ( Nuruddin)